
راه اندازی کسب و کار اینترنتی از صفر
راه اندازی کسب و کر اینترنتی چگونه است؟ چطور می توان در فضای مجازی اینترنت، کسب و کاری را از صفر شروع کرد؟ اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که می خواهید بازاریابی و شغل خود را در بصورت اینترنتی رونق بدهید، پیشنهاد می کنیم قبل از هر اقدامی این مقاله را به دقت بخوانید.
ضرورت راه اندازی کسب و کار اینترنتی
طی سال های اخیر حضور اینترنت و انواع فضاهای مجازی مانند: وب سایت، اینستاگرام، وایبر و تلگرام تعداد زیادی از کاربران را در سراسر جهان را به خود اختصاص داده اند که در ابتدا با اهداف وامکاناتی صرفا برای سرگرمی و برقراری ارتباط چت و تصویری بود اما به مرور فضاهای مناسبی برای ایجاد و ارتقای شغل های مختلفی در آمدند.
امروزه فضای مجازی محیط مناسبی برای انواع کسب و کار های اینترنتی است چون برای ارائه خدمات و فروش محصول، چون:
-نیاز به سرمایه اولیه ندارد
-نیاز به اجاره ملک و پرداخت اجاره بها نیست چون کسب و کار اینترنتی محدود به یک مکان، یک شهر یا یک کشور نیست.
– نیاز به تبلیغات منسوخ کاغذی نیست چون تبلیغ کلامی و تصویری کارفرما به مشتری فقط با صرف هزینه کم اینترنت امکان پذیر است
– با مخاطبان و مشتریان زیادی می توان در ارتباط بود به راحتی و کمترین صرف هزینه
– مانند کسب و کارهای سنتی و کارمندی، فعالیتی زمان محور نیست و میتوان طی 24 ساعته کار کرد

مدل های کسب درآمد اینترنتی
در ابتدا باید با انواع مدل های کسب درآمد اینترنتی آشنا شویم. سه مدل مهم و اساسی وجود دارد که همه کسب و کار های اینترنتی را شامل می شود.
فروش کالا:
در این مدل کسب درآمد از اینترنت، کالای موردنظر بصورت مستقیم یا غیر مستقیم به فروش میرسد، برای مثال میتوان به دیجی کالا اشاره کرد که هم بصورت مستقیم کالاهای خود، و هم بصورت غیرمستقیم کالاهای شرکتهای دیگر را بفروش میرساند. میتوان از سیستم های همکاری در فروش هم به عنوان مثالی دیگر از فروش غیرمستقیم کالا یاد کرد.
ارائه خدمات:
ارائه خدمات بصورت مستقیم یا واسطهای مدلی دیگر است، به اینصورت که شما خودتان بصورت مستقیم خدماتی به مشتریانتان ارائه میدهید و یا با کسانی که خدماتی را ارائه میدهند همکاری میکنید و شما فقط سفارش گیرنده هستید که به این مدل ارائه خدمات غیرمستقیم یا همان واسطهای گویند.
برای مثال میتوان به شرکتهای هاستیگ و یا شرکتهای طراحی وبسایت مانند خود ما اشاره کرد که بصورت مستقیم به مشتریانشان خدماتی ارائه میدهند. اما نمایندههای همین شرکتهای هاستینگ و دامنه فقط سفارش گیرنده هستند و پورسانت خود را دریافت میکنند پس خدمات آنها در دسته واسطهای یا غیرمستقیم قرار میگیرد.
به عنوان آخرین مدل، به تولید محتوا و کسب درآمد از طریق آن میپردازیم که این هم مانند مدلهای قبلی دارای دو حالت مستقیم و غیرمستقیم است. در حالت مستقیم شما میتوانید محتوایی که ارزش خریدن داشته باشد (معمولا آموزشی) را تولید کرده و مستقیم بفروش برسانید مانند وبسایت فرادرس که در حوزه تولید فیلمهای آموزشی فعالیت میکند.
در حالت غیرمستقیم تولید محتوا بصورت رایگان انجام میشود و کسی بابت محتوایی که تولید میکنید به شما پولی نمیدهد، اما ترافیکی که وبسایت شما جذب میکند برای شما کسب درآمد میکند. مانند مجلههای اینترنتی و…
نکته: یک کسب و کار اینترنتی میتواند از چند مدل بصورت همزمان برای کسب درآمد استفاده کند، برای مثال میتوان از طریق فروش کالا و فروش محتوا در یک وبسایت درآمد داشت. منبع : https://adminesite.com/).
مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی از صفر
- اول از همه شناخت توانایی و مهارت های شخصی و گروهی تان: لیستی از توانایی ها و مهارت هایی که شما و همکارانتان دارید را بنویسید .
- از بین لیست بالا، حوزه کاری مورد نظر خود را انتخاب کنید
- بعد از انتخاب حوزه کاری مورد نظرتان، رقبای خود را بشناسید. از اهداف ، ماهیت رفتارشان در شبکه های مجازی و عملکردشان و سلیقه مشتریانشان آگاه شوید و وقت مناسبی برای این نوع شناخت صرف کنید چون هر چه شناختتان کاملتر و به روز تر باشد بهتر می توانید از آنها سبقت بگیرید.
- راه اندازی وب سایت در این مرحله بسیار نقشی اساسی دارد تا ماهیت شغل شما در فضای مجازی مشخص شود و به اصطلاح کسب و کار شما عرض اندامی در دنیای مجازی داشته باشید. برای این کار می توانید با یکی از شرکت های طراحی وب سایت تماس بگیرید و سفارش تولید صفحه اختصاصی خود را بدهید. پس از راه اندازی وب سایت می توانید به راه اندازی صفحه در اینستاگرام بپردازید.
- بعد از ایجاد وب سایت اختصاصی کسب و کارتان، باید وب سایت شما دارای متوای مناسب باشد از جمله: انواع محتواهای تصویری، متنی، ویدیویی که توسط این موارد به معرفی و تبلیغ کالا و خدمات حوزه کاری شما پرداخته می شود. برای تولید محتوای اینترنتی خود می توانید یا خودتان مسلط به مهارت سئو ( ارتقای موتور های جستجوی) داشته باشید و یا اینکه این کار را به افرادی که تخصص این کار دارند بسپارید. چون تولید محتوای مناسب و به روز و کاربردی سبب می شود که سیستم فروشگاه اینترنتی صفحه شما در رقابت با صفحه رقبای شما، در سیستم رتبه بندی موتور جستجوی گوگل، رتبه مناسب تر و بالاتری داشته باشد و اگر کاربر فضای مجازی یا مشتری بالقوه شما در جستجوی کالایی در اینترنت باشد، صفحه وب شما به دلیل ارتقایش، زودتر و بیشتر در نظر مشتری بالقوه بیاید و او به سمت شما جلب شود و تبدیل به مشتری بالفعل وب سایت شما شود.
0 دیدگاه